Adam Bailey #theroadtoBTD

Hey! Ik ben Adam Bailey, 37 jaar en woon in Tilburg maar geboren en getogen in Engeland. In mijn jongere jaren had ik het niet gemakkelijk, ook was niet erg tevreden met mijn lichaam. Bodybuilding trok mij erg aan en dat werd mijn uitlaatklep. Ik bouwde kracht op en ik ging fysiek erg vooruit.

Dat vond ik destijds een goede win-win situatie. Ik heb colitis ulcerosa, dit is een darm ziekte veroorzaakt door een niet goed functionerende weerstand. Dit had in het begin niet veel invloed op mijn sportleven maar door een te laag vetpercentage en stress ben ik op een moment onwel geworden en vervolgens in het ziekenhuis belandt. Tijdens mijn herstel en met de hulp van mijn vriendin kwam ik erachter dat er meer was in het leven. Zoveel wat ik nog kan leren en wil doen.

Door haar enthousiasme voor CrossFit dacht ik, dat wil ik ook proberen. Een nieuwe uitdaging dus! A work in progress en dat is het mooie van CrossFit, je bent nooit uitgeleerd! Daarom ga ik dit jaar meedoen the Brabant Throwdown. Vanwege de omschakeling van Bodybuilder naar CrossFit ga ik dit jaar samen met mijn buddy Toby mee doen in de Scaled divisie van the Brabant Throwdown. Ik kan zo de nodige ervaring op doen en wellicht in de toekomst mee doen met RX wedstrijden.

Mijn favoriete CrossFit bewegingen zijn burpees over the bar en toes to bar. De hang power clean vind ik het minst leuk. Mijn kracht overheerst de techniek, maar oefening baart kunst! Ik vind het al een succes dat ik mee kan doen met de Brabant Throwdown. Uiteraard gaan ik en mijn buddy alles geven en zijn wij al gestart met fanatiek trainen voor onze eerste CrossFit wedstrijd.